Mikä timantti on
Timanttikaupan luonne
Tutkimusvälineet
Hiontamuodot
Laatuluokitus
Paino
Väri
Puhtaus
Hionnan laatu
Jalokivilaboratoriot
Synteettinen timantti
Timantin jäljitelmät
Käsittelymenetelmät
Konfliktitimantit
Ostovinkkejä
Ostaminen internetistä
Kuinka saada näpeilleen
Jalometallit

Palvelun toimintatapa
Mistä lisää tietoa?  Tutkimusvälineet - MikroskooppiJos hiemankin suuremmat timantit ovat liikkeen itse luokittelemia, eli niillä ei ole jalokivilaboratorion myöntämiä tutkimusraportteja, täytyy myyjältä löytyä myös stereomikroskooppi. Kyseessä on hieman erinäköinen kapistus kuin koulussa oppimamme, mutta sen tunnistaa mikroskoopiksi. Stereomikroskoopissa on kaksi okulaaria eli kummallekkin silmälle omansa.

Mikroskooppi antaa jalokivestä kolmiulotteisen kuvan, jossa on tavanomaiseen mikroskooppiin verrattuna huomattavasti parempi syvyysterävyys. Ominaisuuden ansiosta kiven erityisominaisuuksien löytäminen on huomattavasti helpompaa.

Joku asiantuntija saattaa kertoa sinulle, että mikroskooppia ei tarvita puhtausluokittelussa. Älä usko tätä - väite perustuu siihen, että kiven lopullinen puhtausluokitus tehdään vain 10x suurentavan luupin avulla. Tätä ennen sulkeumat täytyy löytää suuremmalla suurennoksella. Pelkän luupin avulla esimerkiksi puhtaudeltaan VVS-luokan kiven määritys vie kokeneimmaltakin asiantuntijalta puolisen tuntia. Käytännössä kellään ei ole aikaa sellaiseen. 


Mikroskooppi on luupin ohella ehkä tärkein timanttien ja muiden jalokivien tutkimusväline. Silti se puuttuu hyvin monen vähittäisliikkeen työkaluvalikoimasta.
Powered by Foral Design EasyPages Pro