Mikä timantti on
Timanttikaupan luonne
Tutkimusvälineet
Hiontamuodot
Laatuluokitus
Paino
Väri
Puhtaus
Hionnan laatu
Jalokivilaboratoriot
Synteettinen timantti
Timantin jäljitelmät
Käsittelymenetelmät
Konfliktitimantit
Ostovinkkejä
Ostaminen internetistä
Kuinka saada näpeilleen
Jalometallit

Palvelun toimintatapa
Mistä lisää tietoa?  

Jalometallien paino- ja tilavuusprosentit

 

Jalometalliseoksen eri metallien pitoisuus ilmoitetaan tavallisesti painosuhteina. Tämä on reilua, koska jalometalleista maksetaan niiden painon perusteella.

Koska kullan ominaispaino (tiheys) on lähes kaksinkertainen hopean ja kuparin ominaispainoihin nähden, kullan osuus on tilavuuden mukaan katsottuna huomattavasti pienempi.

Kulta voidaan seostaa usealla eri tavalla halutun värin ja ominaisuuksien aikaansaamiseksi. Alla oleva taulukko on eräs esimerkki korukäyttöön sopivasta seoksesta.
Kun kullan osuutta katsotaan tilavuuden perusteella, ero on merkittävä:Sekä 9k:n että 14k:n kullan jaloudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta tosiasiassa seoksen valmistaja laittaa sulatusastiaan visuaalisesti vähemmän kultaa kuin muita metalleja.

Timantille voisi suoda sellaisesta materiaalista valmistetun kumppanin, jota hyvällä mielellä voi kutsua pääasiassa kullaksi tai platinaksi. Suosittelen lämpimästi vähintään 18k kullasta valmistettua, käsityönä tehtyä sormusta timanttisi ystäväksi. Raaka-aineiden hintaero ei ole ylittämätön este.


Powered by Foral Design EasyPages Pro